Fra NOK 13'500
Velkommen til et spennende norsk skieventyr med en kulturell vri, hvor vi utforsker vinterparadiset Innherred. Vi starter på Kulturgården Bjerkem, hvor vi blir møtt med en varm velkomst og spennende vinterfortellinger.
Opplev en tradisjonell norsk skitur gjennom naturskjønne landskap, med lunsj i skogen. Dykk ned i skihistorien med Viking Afterski på Stiklestad, og bli kjent med sørsamisk kultur på Saemien Sijte i Snåsa. Test formen i langrenn ski, reis langs den Gyldne Omvei, smak på verdensberømte oster, besøk historiske steder, og fullfør opplevelsen med en 7-retters smaksmeny på Experience Food and Drink.
Bli med oss på en reise som blander historie og kultur med norske vinteraktiviteter, og skap minner for livet.
Skitur i kulturlandskapet inkl. lunsj
Vi pakker sekkene og inviterer dere med på en tradisjonell norsk skitur.
Vi tar på oss skia rett utenfor døra og går i lett terreng i kulturlandskapet. Vi inntar suppe og brød til lunsj, sammen ute i skogen, ved det knitrende bålet.
Aktiviteten er en lavterskel tilbud med turledelse som også er en skiinstruktør for de som ønsker litt opplæring. Opplæringa tilpasses gruppens ønsker og behov.
Viking Afterski på Stiklestad
Velkommen inn i det stemningsfulle langhuset på Stiklastadir! Her vil du bl.a få høre om skihistorie helt tilbake til vikingtid!
Kvelden avsluttes med Vikinggilde. 2- retters vikinginspirert meny og vårt eget Stiklastadir-øl. Med formidler kledd i vikingkostyme og slående omgivelser får dere høre mer om hvordan det var å leve i vikingetiden.
Varighet ca. 2,5 timer
Dag. 3 Tur til Henningvola
Frokost på Bjerkem
Ekte norsk Skileik i skianlegget på Henningvola – inkl. tradisjonell norsk lunsj på skihytta. Lær om norske tradisjoner for friluftsliv.
Som start på dagen tar vi på oss skia utenfor døra og gå opp til Henningvola – ca. 1,5 t
På Henningvola er det et stort løypenett med ulike vanskelighetsgrader, det er en liten nybegynner alpinbakke og en nybegynner hoppbakke. En dag med skileik ledet av dyktige instruktører kombinert med varme og trivsel på skihytta er en uslåelig, supernorsk opplevelse. Valgfrie aktiviteter.
Fine Dining på Experience Food and Drink om kvelden. Vi serveres en 7-retters smaksmeny som er en nydelig smaksreise gjennom Innherred. Kortreist og ureist fra den Europeiske gastronomiregionen, Trøndelag – tilberedet av mesterkokken Kim Tore Sjøbakk.
Dag 4. Samisk Skihistorie
Frokost på Bjerkem
Vi tar farvel med Kulturgården Bjerkem for denne gang. I dag skal vi bli kjent med den sørsamiske kulturen i Norge på Saemien Sijte – sørsamisk museum og kultursenter. Det meste som er skrevet om sørsamene er skrevet av andre. På dette museet og kultursenteret forteller de selv historien sin og vi får ta del i den.
Sted: Både uteområde, gåetie/gamma og i utstillingene. Må ha klær for å være ute.
Innhold:
Den Gyldne Omvei
På vei til Trondheim kan vi ikke kjøre utenom Den Gyldne Omvei. Vi stopper på Gangstad Gårdsysteri for en ostesmak av verdens beste ost. De var en pioner for 27 år siden da osteeventyret i Norge var i sin spede begynnelse. I kommunesenteret Straumen får vi en kort historisk stopp hos Kjerringa mé Straumen og en forfriskning før vi kjører til VM-byen Trondheim.
Min: 10 deltagere
Max: 17 deltagere
Passer for: alle
Varighet: 4 dager, 3 overnattinger